کابینت ممبران
کابینت یکی از مهم ترین قسمت های در دکوراسیون آشپزخانه می باشد. یک کابینت خوب می تواند ظاهری زیبا و مرتب به آشپزخانه بدهد . امروزه علاوه بر فضاهای قابل استفاده و کاربردی کابینت آشپزخانه ، نمای ظاهری کابینت بسیار حائز اهمیت است ، اما چه مدل کابینت هایی در بازار وجود دارد ؟ مدرن ، کلاسیک ، نئوکلاسیک . شما کدام را انتخاب می کنید ؟
کابینت ممبران یا همان کابینت کلاسیک امروزه یکی از پرطفداری ترین و کاربردی ترین کابیت های مورد استفاده در آشپرخانه می باشد. کابینت ممبران از جنس ام دی اف می باشد که توسط دستگاه CNC حکاکی شده و بر روی آن روکش های PVC در طرح ها و رنگ های مختلف کشیده می شود. کابینت ممبران هر چند نمی تواند جای کابینت تمام چوب را بگیرد اما اگر به نکات آن توجه کنیم کابینتی هست که مورد استفاده خیلی از مردم می باشد. کابینت ممبران برخلاف کابینت تمام چوب مقرون به صرفه تر و سریعتر آماده نصب می گردد همین دو علت کافیست تا بتواند جای خود را در بازار باز کند ، در حال حاضر پرفروش ترین کابینت در بازار میباشد که مورد استقبال مردم قرار گرفته است.
با همین روش کابینت ممبران و همان سبک تولید کابینت ممبران می توان کابینت نئوکلاسیک هم اجرا کرد ، به نوئی که بر خلاف کابینت ممبران از اجزای کلاسیک کمتری در این سبک استفاده می شود و تلفیقی از کابینت مدرن و کابینت کلاسیک ایجاد کرده و سبک جدیدی را به عنوان کابینت نئوکلاسیک ایجاد کرد که این سبک هم در یکسال گذشته مورد استقبال مصرف کننندگان قرار گرفته است.
نکته حائز اهمیت دیکر در کابینت ممبران نوع انتخاب صفحه کابینت می باشد ، به علت وجود سرستون ها و استفاده از ابزار کلاسیک بهتر آن است که از سنگ کورین و سنگ کوارتز و سنگ طبیعی استفاده کرد ولی استفاده از سنگ کورین به دلایلی که در مقاله مقایسه سنگ کورین و کوارتز اشاره کردیم هم مقرون به صرفه تر و هم یکپارچه تر می باشد . در صفحه کابینت های ام دی اف به این دلیل که نمی توانیم مانند ام سنگ کورین از ابزار و شکل های مختلف استفاده کنیم زیبایی کابینت ممبران کاهش پیدا می کند.
شرکت نوین آبنوس نماینده انحصاری شرکت پاراکس (تولید کننده کابینت ممبران ) در استان البرز می باشد که با افتتاح شورومی به مساحت ۲۰۰ متر در استان البرز از انواع و اقسام کابینت های کلاسیک رونمایی کرده است.
صفحه کابینت – تعاریف،جایگاه آن در بازار و قیمت صفحه کابینت
در این مقاله قصد داریم تا در خصوص صفحه کابینت و انواع آن و جایگاه این محصول در بازار کابینت و دکوراسیون بپردازیم ، اگر شما هم جز علاقمندان به این صنف یا موضوع هستید و یا اطلاعات کمی در این خوصوص دارید توصیه میشود که این مقاله را حتما مطالعه بفرمایید.
انواع صفحه کابینت
صفحه ی کابینت را با توجه به جنس ماده استفاده شده در آن میتوان به چند دسته تقسیم کرد
- صفحه کابینت ام دی اف
- صفحه ی کابینت سنگ طبیعی (مثلا کوارتز)
- صفحه ی کابینت سنگ مصنوعی (مثلا کورین ال جی)
- صفحه ی کابینت فلزی (مثلا استیل)
- صفحه ی کابینت با مواد کامپوزیتی و متفرقه
صفحه کابینت ام دی اف چیست ؟
مطمئنا با ورق های ام دی اف آشنایی دارید وقتی ورق های ام دی اف برای استحکام بیشتر چند لایه به هم چسبانده شده و برای چلوگیری از نفوذ رطوبت و خراشیدگی یک لایه با نام روکش HPL روی آن کشیده میشود در واقع صفحه کابینت ام دی اف تولید میشود.
جایگاه صفحات کابینت ام دی اف در بازار
هنگام انتخاب متریال های کابینت آشپزخانه خود صفحه کابینت ام دی اف را فراموش نکنید ، این صفحه کابینت ها برای مدیریت بودجه شما در هزینه تمام شده کابینت آشپزخانه تهیه شده اند و هم از لحاظ قیمت و هم از لحاظ زمان و اجرای صفحه کابینت آشپزخانه خود گزینه ای مناسب است و جز اولین متریال هایی میباشد که در صنعت کابینت آشپزخانه و دکوراسیون از آن استفاده میشد که بعد ها با پیداش انوع سنگ های مصنوعی و ورق های کامپوزیتی رقیبی جدی برای این محصول پدیدار گردید.
روکش HPL چیست ؟
اچ پی ال مخفف کلمه لاتین High pressure laminate می باشد با انواع و اقسام طرح های مختلف اعم از طرح های چوب ، سنگ ، بتن و …. در چند سطح مات و براق و فینیش دار ( برجسته ) تولید می گرددساختار اچ پی ال که از آن به عنوان روکش صفحه ی کابینت استفاده می شود از ترکیب لایه های سلولزی و رزین تشکیل شده که آن را در دمای ۱۴۵ درجه سانتیگراد و با فشار ۳۰۰ بار به صفحات فوق العاده محکمی تبئیل می شوند ، لایه های رنگ و ملایمنه کخه به عنوان روکش روی این سطح فشرده کشیده می شوند.
اما چه چیز باعث می شود که این پانل ها از هم جدا نشوند ، این استحکام به خاطر دوام و مقاومت شیمیایی بالا و چسبندگی سریع و پایداری رزین است که این مسئله در تولید شرکت های مختلف تولید کننده باعث کیفیت متفاوت آنها می باشد.
از خواص برجسته صفحه کابینت اچ پی ال می توان به آنتی باکتریال ، آنتی الکترو استاتیک و قابل شستشو بودن آن نام برد که این باعث پاکیزه نگه داشتن محیط می شود به همین دلیل بسیار مهم است که در اغلب رستوران ها و بیمارستان ها و نماهای داخلی ساختمان و در آشپزخانه به عنوان صفحات کابینت از آن استفاده می شود.
در زیر به صورت مختصر به چند مقاومت اچ پی ال اشاره می کنیم .
اچ پی ال در برابر بخار آب و رطوبت مقاوم است به طوری که در حالت غوطه وری در آب کمتر از ۶ درصد و ضخامت ایجاد شده به علت در معرض بودن آب کمتر از ۱۰ درصد می باشد
اچ پی ال تا دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تحمل دمای خشک و شوک حرارتی را دارد بدین گونه که با گذاشتن یک قابلمه یا ماهی تابه داغ بر روی صفحه کابینت هیچ تغییری در آن صورت نمی گیرد ، حتی تغییرات ابعادی در دمای بالای سیگار بدون تغییرات رنگی و شهودی کمتر از ۳ درصد می باشد.
این دو مورد از مهمترین و سئوال برانگیزترین مسائل ممکن برای خریداران اچ پی ال به خصوص خریداران صفحه کابینت می باشد.
در ادامه این مقاله به نحوه تولید صفحه کابینت و ویژگی های آنها در شرکت های مختلف می پردازیم
برای تولید صفحه ی کابینت ابتدا ضخامت صفحه مورد نظر بسته به انتخاب مشتری با ام دی اف تولید میگردد برای مثال برای یک صفحه کابینت به ضخامت ۲/۳ سانت از دو ام دی اف به ضخامت ۱۶ میل استفاده می شود. این دو ورق به هم پرس شده ( اصطلاحا دوبل صفحه آماده می شود ) و سپس ابزار لبه صفحه بر روی آن زده می شود و ورق اچ پی ال توسط دستگاه روی آن پرس می گردد ، بعد از این عمل
هنگامیکه چسب روکش خشک شد توسط دستگاه POST FORMING اچ پی ال به دور ام دی اف می گردد.
مراحل تولید بسیار ساده می باشد بدین گونه که گمان م یشود همه شرکت ها باید کیفیت یکسانی داشته باشد اما چه مسائلی شرکت ها را از هم متمایز می کند. اولین و مهمترین مسئله استفاده از مواد اولیه با کیفیت می باشد اعم از نوع اچ پی ال انتخابی , نوع ام دی اف ، نوع چسب و …
بیشتر اچ پی ال های مورد استفاده در ایران از شرکت های ترک تهیه می شود که اکثرا از دو اچ پی ال گنتاش و شرکت آسد استفاده می گردد شرکت های مطرح اروپایی مانند آرپا هم در ایران فعالیت و حضور داشته است .
مسئله بعد انتخاب ام دی اف خام به عنوان مغز در صفحه های کابینت می باشد. شرکت های مطرح در این زمینه ابتدا از برندهای خارجیو در صورت نبود آن از برند آرین سینا در ایران استفاده می کنند ( دقت فرمایید با توجه به اینکه طول صفحه کابینت ۱۰/۴ می باشد ) شرکت های مطرح از ام دی اف به همین سایز استفاده می کنند البته بعضی از شرکت ها از سایز ۳۶۶ به علاوه ۴۴ سانتیمتر استفاده می کند که این استاندارد نمی باشد)
چسب یکی از مهمترین مسائل در تولید صفحه های کابینت می باشد که باعث بهتر چسبیدن روکش یا همان اچ پی ال به صفحه کابینت و در نهایت POST FORM بهتر آن می گردد.
نکته : در تولید صفحه ی کابینت هنگام POST FORM ، شرکت های مطرح به لحاظ زیبایی و کیفیت صفحه و لب تخت نشان دادن آن از ردیوس ۲ الی ۴ استفاده می کنند.
- گزینه جانبی که در تولید صفحه کابینت تاثیر بسیار زیادی ندارد ولی برای جذب و انتخاب آزادنه مشتری دسته رنگ و تنوع رنگ شرکت تولید کننده می باشد . بدین گونه که مشتری با توجه به رنگ کابینت و دیگر رنگ های استفاده شده در منزل بتواند رنگ دلخواه خود را انتخاب کرده و رضایت کامل را داشته باشد.
- صفحه ی کابینت قابلیت تولید از ضخامت ۲/۵ ، ۳/۲ ، ۵ ، ۶ و ۷ سانتی متر را دارد
- صفحه ی کابینت از عرض ۳۰ تا عرض ۱۲۰ قابلیت تولید دارد
- طول اکثر صفحه کابینت ها ۴/۱۰ می باشد.
جمع بندی
اگر دنبال متوسط ترین متریال یا همان مواد اولیه در بازار برای پروژه خود هستید به نحوی که همه پارامترها را در حد متوسط داشته باشد چه از نظر قیمت و چه منظر کیفیت و چه تنوع رنگ و چه استقامت و … احتمالا صفحه های ام دی اف یکی از بهترین انتخاب ها برای شما خواهد بود.
ام دی اف (MDF) چیست؟
ام دی اف MDF مخفف واژه Medium density fiberboard است که جزء فرآوردههای چوبی محسوب میشود. در حقیقت MDF نوعی تخته فیبر است که به روش خشک تولید میگردد. ام دی اف را معمولاً بهصورت خام مصرف نمیکنند بلکه آن را با استفاده از متریالهای مختلف روکش مینمایند .
ورق ام دی افMDF خام یکی از پرکاربردترین اجزای محصولات دکوراسیون داخلی مانند انواع کابینت آشپزخانه، اپن آشپزخانه، کمد دیواری و غیره است. برای همین قیمت ام دی اف خام یا به عبارت بهتر، قیمت ورق ام دی اف یک عامل اساسی در این محصولات بشمار میرود. قیمت روز ورق MDF بصورت حدودی بین ۴۰۰,۰۰۰ تا ۴۹۰,۰۰۰ هزار تومان میباشد (تابستان ۱۳۹۸).
قیمت به روز ورق ام دی اف ایرانی و خارجی به صورت دقیق تر در جدول لیست قیمت آمده است. همچنین میتونید با قیمت کابینت ام دی اف – MDF و کاربردها و مزایای آن آشنا بشید.
کاربردهای ام دی اف
انواع مختلف ام دی اف در دکوراسیون داخلی، کابینت آشپزخانه، انواع جاکفشی دیواری، درب و پنجره، غرفههای نمایشگاهی، مبلمان، کفپوشها، قفسهها، پارتیشنها، دیوارکوبها، پوششهای سقف و موارد دیگر کاربرد دارد که روز به روز نیز به کاربردهای آن افزوده میشود.
کابینت ام دی اف آشپزخانه
ورق ام دی اف پرکاربردترین ماده در ساخت انواع کابینت آشپزخانه محسوب می شود. ام دی اف نه تنها در ساخت کابینت ام دی اف نقش اصلی را بازی می کند بلکه در بیشتر انواع کابینت آشپزخانه مثل کابینت های گلاس، کابینت ممبران و حتی کابینت چوبی ماده اصلی است بخصوص برای تهیه بدنه ی کابینت ها. لذا قیمت ام دی اف در اقتصاد دکوراسیون و کابینت ها نقش اساسی ایفا میکند.
ام دی اف آشپزخانه
شاید شما نیز عبارت «ام دی اف آشپزخانه» را شنیده باشید. در واقع منظور افراد از بیان ام دی اف آشپزخانه، عموماً کابینت ام دی اف آشپزخانه است. تمامی اجزای بدنه و درب های کابینت ام دی اف آشپزخانه (بجز صفحه کابینت)، از ورق ام دی اف ساخته میشود. ام دی اف آشپزخانه یا همان کابینت ام دی اف دارای نوع ساده (ورق ام دی اف ساده) و ام دی اف براق میباشد.
مزایای ام دی اف
– دامنه وسیع دانسیته (وزن مخصوص)، ضخامت و ابعاد قابل تولید
– قابلیت ابزار خوری، ماشینکاری و سنباده زنی
– سطوح صاف و متراکم
– قابلیت شکلپذیری و لبههای صاف
– قابلیت انجام روسازیهای مختلف همچون انواع روکشهای چوبی و غیر چوبی و …
– پایداری ابعاد و مقاومت به فشرده شدن
– زیبایی ظاهری
– قیمت مناسب نسبت به چوب
– راحت تمیز میشوند
معایب ام دی اف
– در صورت خراشیدن رویه و نفوذ آب به سرعت خراب میشوند.
– بعضی از انواع به حرارت و گرما حساس هستند.
– دارای بافت نرم است که دلیل سهولت ابزار زدن آن نیز میباشد. ولی همین نرمی باعث میشود که مثلاً پیچها با چند بار باز و بسته شدن هرز و لق شوند مگر اینگه محل پیچ را تغییر دهیم.
– به دلیل وجود فرمالدئید در رزین آن برای سلامتی خطرناک است. هرچند مقدار فرمالدئید به کار رفته در ساخت MDF به اندازهای نیست که باعث نگرانی زیاد شود. اما بخار شدن فرمالدئید به کار رفته در آن میتواند هوای خانه را آلوده کرده و بهخصوص برای کودکان نیز مضر میباشد.
منبع : novinabnous.com نوین آبنوس
:: بازدید از این مطلب : 1350
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0